یوزف روت

فرار بی فرجام

​​تونی جات، مورخ بریتانیایی، در گفت‌و‌گو با تیموتی اسنایدر می‌گوید هیچ نویسنده‌ای نتوانسته است به اندازه‌ی یوزف روت اروپای میان دو جنگ را دقیق و درست توصیف کند. از میان آثار منتشرشده‌ی روت در زبان فارسی، بی‌تردید «فرار بی‌فرجام» بیش از همه واجد ویژگی‌ای است که جات برمی‌شمرد. شخصیت اصلی کتاب، فرانتس توندا، در وین به دنیا می‌آید و سیر حوادث پای او را به روسیه‌ی انقلابی، برلین و سپس پاریس می‌کشاند. یکی از وجوه درخشان این کتاب توصیفاتی است که روت از این پایتخت‌های اروپایی، مردمانشان و روابط میان این مردم عرضه می‌دارد. روت این کتاب را در سال ۱۹۲۷ نوشته است. 
در جایی از کتاب، فرانتس توندا به مخاطبش می‌گوید ظاهرا اروپایی‌ها برای حل مشکلات خود چاره‌ای نمی‌بینند جز برافروختن آتش یک جنگ جهانی دیگر. توندا این جمله را دوازده سال پیش از آغاز جنگ جهانی دوم بر زبان می‌آورد و این تنها یکی از شگفتی‌های این کتاب است.​​​​​​​

​«فرار بی‌فرجام» داستان سرگشتگی انسان اروپایی‌ست در سال‌های میان دو جنگ جهانی، سال‌هایی مملو از دلخوشی جوامعی جنگ‌دیده به صلحی که به اندازه‌ی همین دلخوشی دستخوش تزلزل بود، سال‌هایی سرشار از تن‌دادن به ارزش‌هایی جعلی و هنجارهایی توخالی و نیز تردید در این‌همه، تردید در آرمانخواهی متعالی اصحاب تمدن که گویی به هوای ازیادبردن مصائب جنگ و انقلاب سر در برف کرده بودند و هیچ نمی‌دیدند و گمان می‌بردند که خود نیز به چشم هیچ‌کس نمی‌آیند.
 یوزف روت گریز شیداوار قهرمان خود، فرانتس توندا، را دستمایه‌ی نقدی باریک‌بینانه بر جامعه‌ی اروپایی قرار می‌دهد و ضمن نقل فراز و فرود زندگی توندا در این سرگشتگی بی‌پایان، با بیانی پروست‌وار به واکاوی مه‌آلودترین رویاهای آدمی می‌پردازد_ صلح، نیکبختی، رفاه و عشق.

طاقچه
فروشگاه کتاب مد
صفحات آغازین کتاب
کتاب صوتی
سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش